Cross Approach 6.5

Cross Approach 6.5

Terug naar overzicht

In Cross Approach® is het mogelijk om documenten onderling te koppelen; bijvoorbeeld wetsartikelen met een wet of processtappen met een proces. Als documenten met elkaar gekoppeld zijn kunnen lezers van een handboek gemakkelijk naar een bovenliggend of onderliggend document springen.

Vanaf versie 6.5 kunnen deze koppelingen tevens als link in de flowchart van een document worden toegevoegd. Op deze manier wordt de lezer in staat gesteld om op basis van een element uit de flow het bijbehorende document, functiehandboek of functie taakomschrijving te openen. Tevens maakt dit de flowchart geschikt om documenten vanuit een organogram beschikbaar te maken.

No alt text provided for this image

In het onderstaande voorbeeld voeg ik een nieuwe document-koppeling toe in een bestaande flowchart.

In de flowchart-editor ga ik het element bewerken door op het element te dubbelklikken. In het veld “Koppeling” kan uit de gekoppelde documenten een item worden geselecteerd om beschikbaar te maken via het flowchart-element.

No alt text provided for this image

Om een nieuwe koppeling toe te voegen klik ik op “Nieuwe koppeling maken”. In het dialoogvenster kan ik uit alle documenten kiezen en één of meerdere items toevoegen om aan het huidige document de koppelen.

No alt text provided for this image

Na het selecteren van de het document wordt de koppeling aangemaakt en kan deze geselecteerd worden op het flowchart-element.

No alt text provided for this image

Als de dialoog “Element instellingen” gesloten wordt, wordt de koppeling zichtbaar door middel van een blauw icoontje. Na het opslaan van de flowchart is de koppeling beschikbaar voor lezers.

No alt text provided for this image

Over de auteur

Jan Willem Savalle author